Jak na vízum do Thajska

Jak na vízum do Thajska ? Thajsko je velmi oblíbenou destinací movitějších výletníků. Je zde pěkné prostředí, a protože mnoho produkce z Thajska směřuje do světa, u „zdroje“ je ještě levněji a nebude náhoda, pokud si budete muset připlatit na zpáteční cestě za těžší zavazadlo.

Thajsko ale nemusí znamenat jen pláže, noční život, výlety nebo laciné nákupy, ale znamená také zařízení této cesty. Pokud Vám cestu neorganizuje cestovní kancelář nebo zaměstnavatel v rámci služební cesty, tak se budete muset spolehnout sami na sebe.

Tradičně největší problém bývá vízum. O vízum do Thajska si můžete zažádat v Česku pouze v Praze. Budete k tomu potřebovat také pas, foto, vyplněný formulář, zakoupenou letenku nebo potvrzení o zaplacení této letenky. Pokud byste si žádali o další 2 vstupy, potřebujete zůstatek na účtu ve výši 30 000 Kč – potvrdíte jej výpisem z účtu.

Vízum získáte pouze na 3 měsíce a pak si jej musíte prodloužit, pokud stojíte o delší pobyt. Dá se vyřídit i v Thajsku, potrvá to 3 dny a zaplatíte za to 400 Kč. Tyto podmínky platí pouze pro turistická víza. Vyplatí se tedy zjistit si všechny dostupné informace, které by se Vám mohly hodit při vyřizování víza nebo které budete přímo potřebovat pro zajištění cesty.

Důležité je nenechávat nic náhodě a snažit se vychytat všechny detaily. Dovolená nebo pracovní pobyt bude jistě příjemnější, když nebudete muset běhat po thajských úřadech a v horku se snažit domluvit s neochotnou úřednicí lámanou angličtinou.

Pokud máte známého, který má v této oblasti zkušenosti, je to pro Vás velká výhoda. Pokud v této oblasti nemáte zkušenosti, ani známého a můžete se nepozorností dostat do problémů, je zde ještě řešení ve formě agentur specializovaných na zařizování cest do zahraničí nebo můžete jen oslovit cestovní kancelář. Víza nejsou věda pro toho, kdo ví jak na ně.